Meteen naar de inhoud

Zangtherapie

Zoek een zangtherapeut die bij je past
Zangtherapie - Ik Wil Therapie - ikwiltherapie.nl

Geef je zangtherapie en wil je op deze website opgenomen worden? Een miniprofiel is gratis en je profiteert van de hoge zoekresultaten in de zoekmachines, geïnteresseerd geraakt? Ga snel naar praktijk aanmelden.

Wat is zangtherapie?

Zangtherapie is een therapie die toegepast kan worden bij longpatiënten, zoals astma COPD of long-covid met benauwdheidsklachten. Door te zingen kunnen de nemen de benauwdheidsklachten af. De therapie bestaat uit zanglessen met de focus op vooral de uitademing en je leert je adem op de juiste manier ondersteuning te geven.
Dit resulteert ervoor dat de longpatiënt zich minder benauwd gaat voelen.
Over het algemeen hebben longpatiënten vaak de neiging om naar adem te happen.  Men ademt daardoor vaak veel meer in dan dan dat men uitademt. Het gevolg hiervan is dat de longpatiënt  zich nog benauwder gaat voelen. Door te leren focussen op de uitademing zal de benauwdheid afnemen en zal men zich energieker gaan voelen.  Zingen heeft ook een positief effect op de geestelijke gesteldheid, het maakt de longpatiënt blij en dit draagt zeker bij aan het herstel. 

Ook wanneer je geen longklachten hebt kan je deze therapie volgen.
De sessies helpen jouw zelfvertrouwen te vinden,  maar ook de unieke kwaliteiten die je bezit en eindeloze mogelijkheden.
Doordat je jouw stem laat horen, ga je jezelf blootgeven. Je laat zien wie je bent en hoe je je voelt.
Wees gerust, zangtalent is voor deze helemaal therapievorm niet nodig! 

Voor wie?

Deze therapievorm is geschikt voor iemand die niet lekker in zijn vel zit, zich niet durft te uiten, gespannen of (faal)angstig is.
Het is voor alle leeftijden, zowel jongeren als ouderen, met diverse problemen, zoals moeite hebben zichzelf te uiten door bijvoorbeeld een multiculturele achtergrond of pesten, of door een hoge sensitiviteit dan wel een hoge intelligentie. 
Vraag vandaag nog informatie aan bij een zangtherapeut in de buurt of ga op gesprek en start met werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. En nogmaals, een mooie stem is niet nodig…

Artikelen in het nieuws