Gemberthee - Ik Wil Therapie

Gember, tegen misselijkheid en een ontstekingsremmer

Gember, ook wel bekend als de wortelknol van de gemberplant, is een veelzijdig ingrediënt dat al eeuwenlang wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het heeft niet alleen een unieke smaak, maar biedt ook tal van gezondheidsvoordelen. In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op de vele aspecten van gember en waarom het een waardevolle toevoeging is aan je keuken.

Gember, tegen misselijkheid en als ontstekingsremmer foto: Gemberwortel met plakjes gember bovenop. -  Ik Wil Therapie -

Gember kan zowel vers als in andere vormen worden gekocht, zoals gembersiroop of gemberpoeder. Verse gember heeft een scherpe, pittige smaak en kan worden gebruikt in zowel hartige als zoete gerechten. Het kan worden geraspt, gesneden of geperst om de gewenste smaak en textuur aan je gerechten toe te voegen.

Een van de meest bekende voordelen is de verlichting van misselijkheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gember effectief kan zijn bij het verminderen van misselijkheid, vooral bij reisziekte en zwangerschapsmisselijkheid. Het kan ook helpen bij het verlichten van misselijkheid na een operatie of chemotherapie. Dit maakt het een natuurlijk en veilig alternatief voor medicijnen tegen misselijkheid.

Ontstekingsremmer

Naast het verlichten van misselijkheid, heeft gember ook ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en kan daarom nuttig zijn bij de behandeling van verschillende aandoeningen, zoals artritis. Bovendien kan het ook bijdragen aan een gezonde spijsvertering en bij het verlichten van maagklachten, zoals een opgeblazen gevoel en indigestie.

Een ander interessant aspect van gember is het vermogen om de stofwisseling te stimuleren. Dit kan helpen bij gewichtsverlies en het verbranden van calorieën. Het kan ook helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en kan daarom nuttig zijn voor mensen met diabetes.

In de keuken

Gember kan op verschillende manieren worden gebruikt in de keuken. Naast het toevoegen van verse gember aan gerechten, kun je ook gembersiroop gebruiken als zoetstof in dranken en desserts. Gemberpoeder kan worden gebruikt als specerij in verschillende gerechten, zoals curry’s en gebak.

Kortom, gember is niet alleen een smaakvol ingrediënt, maar biedt ook tal van gezondheidsvoordelen. Het kan helpen bij het verlichten van misselijkheid, het verminderen van ontstekingen, het stimuleren van de stofwisseling en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Door gember toe te voegen aan je gerechten, kun je niet alleen genieten van de heerlijke smaak, maar ook profiteren van de vele gezondheidsvoordelen die het te bieden heeft. Dus waar wacht je nog op? Ga naar de supermarkt en voeg deze wonderwortel toe aan je boodschappenlijstje!

Deel dit artikel:
Vorige bericht: Wintertijd en de effecten op ons lichaam

October 3, 2023 - In Algemeen

Volgend bericht: Psychologie van een gebroken hart

November 18, 2023 - In Psychologie