Europese Dag van de Beroerte

De Europese Dag van de Beroerte is bedoeld om meer aandacht te genereren voor beroertes: Wat ze zijn en wat voor impact ze kunnen hebben op iemands leven. Er wordt onder andere gewaarschuwd voor de oorzaken van beroertes, zoals een te hoge bloeddruk of overgewicht. Deze dag wordt elke tweede dinsdag van mei gehouden.

Europese Dag van de Beroerte, arts bekijkt MRI foto's. ikwiltherapie.nl

Voorkom en herken

Op de Europese Dag van de Beroerte kan je daarom terecht in allerlei zieken- en verpleeghuizen onder andere informatie verzamelen over beroertes, of u kunt een gratis beroertetest nemen. Er wordt vooral veel voorlichting gegeven, en dat heeft te maken met het thema: ‘Voorkom en herken’. Daarmee wil de organisator namelijk aangeven dat er nog te veel onduidelijkheid bestaat over beroertes en hoe ze veroorzaakt worden, en dat moet volgens de CVA-vereniging Nederland veranderd worden.

CVA

CVA is een afkorting voorCerebrovasculair accident, ofwel een beroerte in het Engels. De CVA-vereniging is onderdeel van SAFE, de Stroke Alliance for Europe. SAFE is een overkoepelende organisatie voor beroerteverenigingen in Europa en heeft de Europese Dag van de Beroerte in het leven geroepen.

Voor meer informatie over de Dag, en voor een overzicht van waar je allemaal terecht kunt voor activiteiten is er de website: www.dagvandeberoerte.nl

Scroll naar boven