Ga naar de inhoud
Home » Blog » Brief Aan Een Onbekende Man

Brief Aan Een Onbekende Man

  • admin 

Een getuigenis over de verwerking van fysiek geweld

Auteur: Marieke Storm

ISBN 9789020941876
Uitgeverij: Lannoo
Jaar van uitgifte: 2000
Aantal pagina’s: 192

  • Een zoektocht naar de betekenis van zinloos fysiek geweld
  • Met een inleiding van Carlo Mittendorf, auteur van ‘Ik ben er kapot van’
  • Met een nawoord van Nathalie Burm, psychologe bij Slachtofferhulp

In juli 1990 werd Marieke Storm, een intelligente jonge vrouw, door een onbekende man bij de keel gegrepen en bijna gewurgd.
Haar leven is daarna nooit meer hetzelfde geweest. Na eerst jarenlang het trauma onbewust te hebben ontkend en verdrongen, dwongen chronische lichamelijke klachten Marieke de pijnlijke feiten en gevolgen onder ogen te zien. Om de schokkende gebeurtenis te verwerken probeerde zij twee jaar lang alles van zich af te schrijven in een denkbeeldige brief aan de onbekende man die haar leven zo ingrijpend had veranderd. Daarnaast ging ze cursussen volgen, boeken lezen en ging ze in psychotherapie.
In haar brief nam zij haar nieuwverworven inzichten rond de problematiek van slachtofferhulp, geweld en geweldloosheid op.
Inmiddels is zij aan de slag als vrijwilligster bij Slachtofferhulp. Ze komt nu in contact met veel mensen die dezelfde angsten, kwaadheid en machteloosheid vertonen als zijzelf, tien jaar geleden. Intussen heeft ze geleerd dat deze emoties niet abnormaal zijn.
Het zijn normale reacties op abnormale gebeurtenissen. Toch zitten velen die het slachtoffer zijn geweest van allerhande fysiek geweld met enorme twijfels. Al te vaak denken zij dat ze de enigen zijn die reageren met gevoelens van schuld en andere heftige emoties, afgewisseld met periodes van emotionele verdoofdheid. Brief aan een onbekende man toont aan dat dit niet nodig is.
Aan het eind van de tunnel wenkte voor Marieke Storm zelf uiteindelijk een nieuw leven. Met haar boek wil zij al wie geconfronteerd wordt met een onrechtmatige aanslag op het eigen lichaam een hart onder de riem steken.

Het boek is tweedehands te bestellen via de Boekenbalie.nl, klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Tags:
Ik Wil Therapie