Wereld Poliodag – 24 oktober

Wereld Poliodag - twee handen houden een injectiespuit vast - ikwiltherapie.nl

Als je dacht dat polio inmiddels een verdwenen ziekte is, dan heb je het mis.
Het virus slaat weliswaar een stuk minder om zich heen dan vroeger, maar nog steeds zijn er genoeg patiënten die moeilijk kunnen lopen door de ziekte. Wereld Poliodag, op 24 oktober, gaat dan ook gepaard met de slogan ‘End Polio Now’.

Wereld Poliodag

Wereld Poliodag is opgericht door Rotary International, een internationale vereniging van rotaryclubs, werken samen met de met de Bill and Melinda Gates Foundation.
Tijdens Wereld Poliodag wordt rond de wereld allerlei evenementen gehouden om polio te bestrijden. Ook worden er donaties gevraagd voor onderzoek en medicijnen voor de ziekte.

Alle evenementen, en meer informatie, staan op www.endpolio.org.

Global Polio Eradication Initiative

Al meer dan 35 jaar zetten Rotary en zijn partners zich in om polio wereldwijd uit te roeien. Het PolioPlus-programma was het eerste initiatief om de wereldwijde uitroeiing van polio aan te pakken door kinderen op grote schaal te vaccineren.
Als kernpartner in het Global Polio Eradication Initiative richt Rotary zich op belangenbehartiging, fondsenwerving, werving van vrijwilligers en bewustwording.

De leden van Rotary hebben meer dan $ 2,1 miljard en talloze uren vrijwilligerswerk bijgedragen om meer dan 2,5 miljard kinderen in 122 landen te beschermen tegen deze verlammende ziekte.
De belangenbehartiging van Rotary heeft een rol gespeeld bij besluiten van overheden om meer dan $ 10 miljard bij te dragen.

Toen Rotary en zijn partners in 1988 de GPEI oprichtten, waren er elk jaar 350.000 gevallen van polio in 125 landen. Tegenwoordig is het aantal gevallen van polio met 99,9 procent verminderd. Slechts twee landen melden nog steeds gevallen van wild poliovirus: Afghanistan en Pakistan.
De infrastructuur om polio te beëindigen, wordt ook gebruikt om andere ziekten te behandelen en te voorkomen.

Ook een blogartikel plaatsen? Neem contact op.

Scroll naar boven