Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Wat is een schouderblessure?

Wat is een schouderblessure?

Schouderblessure - Ik Wil Therapie - ikwiltherapie.nl - afbeelding toont een schouder die behandelt wordt.

De schouder is een mobiel gewricht en bestaat uit een kleine kom en een relatief grote kop.  
De bovenarm (humerus) vormt met het sleutelbeen (clavicula) en het schouderblad (scapula) de schoudergordel. Deze botstukken zorgen samen voor de bewegingsuitslagen van onze armen.  

Doordat de botten weinig steun aan elkaar bieden is een groot deel van de stabiliteit afhankelijk van de omringende spieren en pezen (cuff musculatuur). 

Een schouderblessure kan plotseling ontstaan als gevolg van een trauma, door artrose of geleidelijk door structurele overbelasting van de schouder. Langdurige repeterende bewegingen kunnen irritatie of ontstekingen veroorzaken. Schouderblessures kunnen gepaard gaan met klachten in de nek. 

Schouderblessure - Ik Wil Therapie - ikwiltherapie.nl - schouder van een vrouw die een behandeling krijgt.
Via Ik Wil Therapie kan je een fysiotherapeut bij jou in de buurt vinden en gaat direct aan de slag met de beperkingen die je ondervindt van je schouderblessure.  
Er zal een analyse van de klachten gemaakt worden, vervolgens zal er een onderzoek naar de oorzaak van de klachten plaatsvinden. Op basis van alle gegevens zal er een behandelplan opgezet worden. Er worden tijdsgebonden en persoonlijke behandeldoelen opgesteld zodat het behandeltraject een duidelijk begin- en eindpunt heeft. 
Er is geen verwijzing van een huisarts nodig voor fysiotherapiebehandelingen.