Meteen naar de inhoud

Klankschaal Therapie

Zoek een therapeut die bij je past
Klankschaal Therapie - Ik Wil Therapie - ikwiltherapie.nl

Heb je een praktijk en wil je via Ik Wil Therapie jezelf promoten als therapeut? Meld je dan aan via de informatiepagina voor therapeuten en coaches. Een miniprofiel is gratis en je lift mee op de hoge posities in de zoekmachines.

Wat is klankschaal therapie?

Klankschalen zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden, in de verschillende staten in de Himalaya.
Men gebruikt ze als eetkommen, offerschalen, slaginstrumenten, relaxatie ondersteunende geluidsbronnen en als instrumenten bij het snoezelen. Iedere klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur en is dus uniek.

Klankschalen zijn onder andere ook bekend als: boeddhistische schalen, geneeskommen, geneesschalen, harmonisatieschalen, heelkommen, heelklankschalen, Himalaya-klankschalen, klankschalen, offerschalen, relaxatiekommen, rituele klankschalen, Tibetaanse klankschalen en zingende kommen.

Door een klankschaal “aan te slaan” ontstaat er trilling. Deze kun je waarnemen als klank en het is ook direct te voelen.
Een goede klankschaal wordt met de hand geklopt en is dus zoals eerder gezegd, uniek in vorm en trilling.
Voor de klankschalen therapie is het belangrijk dat schalen zuiver zijn. Daarmee wordt bedoeld dat er geen golfbewegingen in de trillingen zitten, maar dat er een gelijkmatige patroon ontstaat. 
Hierdoor is het mogelijk de trilling van jouw lichaam te veranderen op die plaatsen waar een verstoring aanwezig is.
Dit houdt dus in dat er verschillende effecten mogelijk zijn. In de meeste gevallen ervaar je er meerdere tegelijk, denk hierbij aan:

  • Het creëren van ontspanning
  • De blokkades verminderen of zelfs geheel weg nemen
  • Het zelf genezend vermogen van het lichaam herstellen
  • Jouw lichaam en geest weer in balans brengen met elkaar
  • Energie toevoegen
 

Het effect van een sessie is meestal direct en al tijdens de sessie merkbaar. Het kan zelfs een meetbaar effect hebben op de bloeddruk, of de waarneming van pijn. Door de ontspanning van de sessie ga je ’s avonds uitgerust naar bed. En doordat je uitgerust gaat slapen, ervaar je nog meer de rust en ontspanning van de slaap.
De toepassingen van deze therapievorm zijn dus eigenlijk onbeperkt en gaan steeds uit van het eigen helend vermogen van het lichaam.

Geïnteresseerd geraakt in Klankschaal Therapie? Neem contact op met een therapeut voor een vrijblijvend gesprek.