Meteen naar de inhoud

Ademtherapie

Zoek een ademtherapeut die bij je past
ademtherapie - Ik Wil Therapie - ikwiltherapie.nl

Praktijken met ademtherapie

Er zijn nog geen aanmeldingen voor ademtherapie opgenomen op deze pagina. Heb je een praktijk en wil je via deze website jezelf promoten als therapeut? Meld je dan aan via de infopagina voor therapeuten en coaches. Een miniprofiel is gratis en je profiteert van de hoge zoekresultaten in de zoekmachines.

Rust en ontspanning = makkelijker ademen

Je hebt soms periodes van spanning, ziektes of gewoon de druk van het dagelijkse leven. Al deze momenten kunnen invloed hebben op de manier waarop we met onszelf omgaan. Vaak is het na een stressvolle periode, waarin we ‘een tandje hebben bijgezet’ om het te kunnen volhouden, op een hoger niveau van spanning blijven functioneren, zonder dat je het in de gaten hebt.
Je lichaam en geest zijn gewend geraakt aan de onnodig verhoogde spanning. En je bent vergeten hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn en gemakkelijk te ademen. In eerste instantie hoeft dat niet direct tot problemen te leiden. Als mens kan je dat best een hele tijd volhouden.
De moeilijkheid zit in het feit, dat je niet goed meer kan herstellen. Rust en ontspanning zijn nodig om te herstellen van activiteiten en nieuwe energie op te doen. Als dat niet voldoende gebeurd, kunnen er allerlei klachten ontstaan, waarvoor niet direct een aanleiding te vinden is
In feite is ademtherapie voor iedereen zinvol. Preventief werken aan ontspanning door een bewuste en correcte ademhaling vergroot je belastbaarheid, stressbestendigheid en draagkracht. Hierdoor kun je meer aan en wordt de kans op allerlei klachten veel kleiner.

Geïnteresseerd geraakt in ademtherapie? Informeer vandaag nog bij een ademtherapeut in de buurt en plan een vrijblijvend gesprek in.
Hoeveel ademtherapie kost, hangt onder andere af van de duur en het aantal sessies. Gemiddeld betaal je voor een ademsessie
ongeveer €45 à €50.