Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Reiki

Reiki

Wat is reiki? - Ik Wil Therapie - ikwiltherapie.nl

Wat is Reiki?

De Japanners hebben een woord voor universele levensenergie, Reiki.
Een reiki-behandeling is een liefdevolle manier om te helen en werkt op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Reiki is een natuurlijke geneeswijze en kan individueel of in combinatie met andere geneesmethoden worden bedreven. In dit artikel leggen we uit wat Reiki is wat je kunt verwachten bij een reiki-behandeling.

Wat doe Reiki?

Het zelf genezend vermogen van de mens wordt door Reiki op gang gebracht.
Reiki stelt ons in staat om, door het laten stromen van de universele levensenergie, ons innerlijke zelf en ons uiterlijk gedrag in harmonie met elkaar te brengen. Steeds meer mensen maken gebruik van het reiki-genezingsproces om het oorspronkelijke evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen.

Door de handoplegging stroomt levensenergie door je lichaam en doet datgene wat goed voor jou is. De reiki-behandelaar fungeert als doorgeefluik voor de levensenergie, de ontvanger van de energie werkt op onbewust niveau aan psychisch en lichamelijk herstel. Pijnen in het heden en ook oude blokkades uit het verleden kunnen door reiki worden verholpen.

Door een behandeling te ondergaan voel je je heerlijk ontspannen, je geest komt volledig tot rust en lichamelijke klachten zullen verminderen of verdwijnen. Op langere termijn, wanneer je reiki op regelmatige basis ondergaat, zal je gaan merken dat het omgaan met gevoelens en emoties beter gaat en daardoor sterker in het leven zal staan.

Voor wie is een reiki-behandeling geschikt?

Reiki is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde, raadpleeg bij ziekte altijd eerst uw huisarts.

Reiki is geschikt voor jong en oud, volwassenen en kinderen. Voor iedereen die wil ervaren hoe het is om te ontspannen en vrij wil zijn van pijnen zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, migraine of andere lichamelijke ongemakken.

Reiki-behandeling - Ik Wil Therapie - ikwiltherapie.nl

Hoe verloopt een reiki-behandeling?

Een reiki-behandeling kun je zowel zittend op een stoel, maar ook liggend op een reiki tafel ondergaan. Omdat reiki door de kleding heen kan stromen, kun je gekleed blijven. De behandelaar legt de handen op verschillende posities op je lichaam en draagt de levensenergie aan jou over.
De duur van een reiki-behandeling kan variëren van 25 minuten tot 90 minuten.

Elk mens is uniek en beleeft op zijn eigen manier de reiki-behandeling. Deze doet altijd wat goed is voor degene die de behandeling ondergaat.

Ben je op zoek naar een Reiki behandelaar? Kijk dan naar ons Reiki overzicht.