Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Quote Yehudi Menuhin

Quote Yehudi Menuhin

vrouw ligt op bed en luister naar een grijze radio - Ik Wil Therapie

Deze week een quote van Yehudi Menuhin. New York, 22 april 1916 – Berlijn, 12 maart 1999
Menuhin was een Amerikaans (later Brits) violist, altviolist en dirigent.

Yehudi Menuhin is geboren in New York in een Litouws-joods Litwak gezin. Zijn ouders werden in 1919 Amerikaans staatsburger en wijzigden de familienaam van Mnuchin tot Menuhin.

Menuhin was een leerling van Louis Persinger, Georges Enesco en Adolf Busch. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde hij voor geallieerde soldaten. Na de bevrijding van het concentratiekamp Bergen-Belsen in april 1945 trad hij samen met componist-pianist (pacifist) Benjamin Britten op voor de bevrijde gevangenen.

In 1947 ging hij samen met dirigent Wilhelm Furtwängler terug naar Duitsland als een daad van verzoening: hij was de eerste joodse musicus die na de Holocaust naar Duitsland ging voor optredens. Na een succesvolle periode waarin hij geroemd werd om zijn romantische en weelderige stijl, kreeg hij lichamelijke en artistieke problemen als gevolg van zijn drukke werkzaamheden tijdens de Tweede Wereldoorlog en te weinig focus in zijn vroege opleiding. Oefeningen en studie in combinatie met yoga en meditatie hielpen hem om over de meeste problemen heen te komen.
In 1952 raakte hij bevriend met de yoga-instructeur B.K.S. Iyengar. Menuhin zorgde ervoor dat Iyengar les in yoga kon geven in onder meer Londen, Zwitserland en Parijs. Voor veel westerlingen was dit de eerste kennismaking met yoga.

Bron: Wikipedia NL

Muziek is een therapie.
Het is een communicatie die veel krachtiger is dan woorden,
veel directer, veel efficiënter

- Yehudii Menuhin - 

ikwiltherapie.nl