Fysiotherapie Amsterdam

Ben je op zoek naar een fysiotherapeut in Amsterdam? Dan kan Ik Wil Therapie je hierbij helpen zoeken. Op deze pagina van onze website staan de aangesloten fysiotherapeuten vermeld die zich in Amsterdam gevestigd hebben. Klik op de naam van de praktijk om naar het profiel te gaan en op het profiel is een omschrijving van de praktijk te vinden met alle benodigde contactinformatie. De website Ik Wil Therapie bemiddelt niet voor de praktijkhouder, je gaat zelf een relatie aan met de praktijkhouder.

Geen praktijken gevonden.

Wil je ook een vermelding op Ik Wil Therapie, ga naar de informatiepagina voor coaches en therapeuten.

Over Fysiotherapie Amsterdam

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie (KNGF) waren er in januari 2021 in totaal 1.163 geregistreerde fysiotherapeuten in Amsterdam. Dit aantal omvat zowel vrijgevestigde beoefenaars als werkzaam in ziekenhuizen, revalidatiecentra en andere zorginstellingen.

Ook meldt het KNGF dat het aantal fysiotherapeuten in Amsterdam de afgelopen jaren gestaag is toegenomen, met een gemiddeld jaarlijks groeipercentage van 2,5% tussen 2016 en 2020. Deze trend zal zich naar verwachting voortzetten, aangezien de vraag naar fysiotherapiediensten blijft toenemen stijging als gevolg van vergrijzing en een toename van chronische gezondheidsproblemen.

Fysiotherapeuten in Amsterdam zijn hoogopgeleide en zeer bekwame professionals die gespecialiseerd zijn in het helpen van patiënten bij het herstel van blessures, het beheersen van chronische pijn en het verbeteren van hun algehele mobiliteit en functioneren. Ze gebruiken verschillende technieken, waaronder oefeningen, manuele therapie en modaliteiten zoals echografie en elektrische stimulatie, om hun patiënten te helpen hun doelen te bereiken.

Als je behoefte hebt aan fysiotherapie in Amsterdam, zijn er veel mogelijkheden voor je. Je kunt via Ik Wil Therapie zoeken naar fysiotherapeuten bij je in de buurt, of jouw huisarts of zorgverlener gaan om een verwijzing vragen. Het is belangrijk om een fysiotherapeut te kiezen die gediplomeerd en ervaren is in het behandelen van uw specifieke aandoening, en bij wie je prettig voelt om mee te werken.

Concluderend, er zijn momenteel ruim 1.000 fysiotherapeuten werkzaam in Amsterdam en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren zal blijven groeien. 

Scroll naar boven