Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Omscholen tot Ergotherapeut

Omscholen tot Ergotherapeut

behandelaar helpt man met kunstarm - omscholen tot ergotherapeut - Ik Wil Therapie

Als je je wilt omscholen tot Ergotherapeut is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd.

Vacatures met omscholing


Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo fijn, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe job. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Er zijn in totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships.

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Ergotherapeut


Als je Ergotherapeut wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Ergotherapeut zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Ergotherapeut
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. Informeer eens bij een ergotherapiepraktijk bij jouw in de buurt naar het beroep van Ergotherapeut.

Persoonlijkheid van een Ergotherapeut
Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Ergotherapeut. Als Ergotherapeut wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen van een Ergotherapeut:
Gever
Loyalist

Vakkennis voor een Ergotherapeut
Het is voor een Ergotherapeut ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Ergotherapeut zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Waar werken Ergotherapeuten?

Ergotherapeuten werken onder andere in:

ziekenhuizen
revalidatiecentra
verpleeghuizen
psychiatrische centra
scholen
ergotherapie praktijken oftewel de 1e lijn

Meer informatie over omscholen tot Ergotherapeut

Meer informatie over Omscholen tot Ergotherapeut kan je terugvinden op de website Ergotherapie.nl
Dit is de website van de beroepsvereniging Ergotherapie en zij kunnen je zeker verder helpen.