Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Internationale dag van de fysiotherapeut

Internationale dag van de fysiotherapeut

Internationale dag van de fysiotherapeut - 8 september - man behandeld een cliënt aan zijn voet - Ik Wil Therapie - ikwiltherapie.nl

De Internationale Dag van de Fysiotherapeut vindt ieder jaar plaats op 8 september. Ook wel Wereld Fysiotherapie Dag genoemd.
Op deze dag is het een kans voor therapeuten om deze beroepsgroep eens in het zonnetje te zetten.
We moeten bewust zijn om wat deze therapeuten wel voor ons doen.

Wij krijgen soms last van de nek of schouder als we te lang achter onze bureaus zitten. Met een goede behandeling door de fysiotherapeut zijn we van deze klachten af. Ieder jaar eren we de fysiotherapeut één keer en wel op 8 september.

Het ontstaan van van Internationale Dag van de Fysiotherapeut; in 1996 werd 8 september uitgeroepen tot World Physiotherapy Day.
Dit is de datum waarop de Wereldfysiotherapie in 1951 werd opgericht door 11 nationale fysiotherapieorganisaties uit Australië, Canada, Denemarken, Finland, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Zuid-Afrika, West-Duitsland, Zweden en de Verenigde Staten van Amerika.

Het eerste internationale congres en de tweede algemene vergadering werden gehouden in Londen in 1953, waar het eerste directiecomité werd gekozen.

Wereld Fysiotherapie levert diensten aan de aangesloten organisaties. Het verzorgt campagnes om de wereldgezondheid te verbeteren en stelt beleid en richtlijnen op.
Wereld Fysiotherapie moedigt hoge normen aan van fysiotherapie en wereldwijde gezondheid door de uitwisseling van informatie te vergemakkelijken en middelen hiervoor te produceren.

De internationale dag van de fysiotherapeut moeten we niet verwarren met de dag van de fysiotherapeut. Dit is een jaarlijkse dag in Nederland met een congres.

Meer informatie over de Internationale dag van de fysiotherapeut is terug te vinden op de website van World Physiotherapy.

Ben je op zoek naar een fysiotherapeut bij jouw in de buurt, bekijk dan ons overzicht.
Ga je op 8 september naar jouw fysiotherapeut toe? Maak een notitie in je agenda bij je afspraak en neem iets lekkers mee…