Dag van de diëtist

Dag van de diëtist - vrouw in de keuken en maakt een gerecht. - ikwiltharpie.nl

Elk jaar op 19 september organiseert de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de Dag van de Diëtist, om hun eigen beroepsgroep in het zonnetje te zetten.

Dag van de Diëtist is voorlichting

Op de Dag van de Diëtist zijn door het hele land diverse activiteiten georganiseerd door diëtisten. Zoals open inloopavonden of voorlichtingen, maar ook metingen en voedingsadviezen.
Tevens worden er posters en ander voorlichtingsmateriaal uitgedeeld. Maar zelf kan je natuurlijk ook jouw eigen diëtist eens bedanken dat die er voor zorgt dat je het juiste dieet krijgt voor jouw hulpvraag, toch?

Gespecialiseerde opleiding

Diëtisten hebben een gespecialiseerde opleiding gevolgd en zijn bevoegd om voedingsproblemen te behandelen. Diëtisten kunnen mensen helpen bij een groot deel van alle voedingskeuzes. Met als doel om af te vallen of juist om aan te komen.
Je kan ook met een medische reden of gezondheidsprobleem bij een diëtist terecht. Denk hierbij aan een prikkelbare darm, hoge bloeddruk, diabetes mellitus of een verhoogd cholesterol.
Ook bij voeding voor sporters, kinderen, ouderen, zwangeren of verstandelijk gehandicapten kan een diëtist je helpen bij de hulpvraag.

Advies op maat

Een goed voedingsadvies is altijd een advies op maat, omdat ieder mens uniek is.
Diëtisten kijken naar het huidige voeding- en leefstijlpatroon en passen hier de adviezen op aan.
Er wordt rekening gehouden met de persoonlijke wensen en behoeften.
Alleen op deze wijze zijn de doelen realistisch en haalbaar. Het heeft daardoor op langer termijn een groot effect. Diëtisten wijzen niet met de vinger en zeggen niet wat niet meer mag. Er wordt juist gekeken wat er kan en mogelijk is.

Meer informatie

Meer informatie over wat een diëtist voor jouw kan betekenen? Informatie kan je vinden op de website van de beroepsvereniging van diëtisten: Nederlandse Vereniging van Diëtisten

Een overzicht van diëtisten die aangesloten zijn op de website Ik Wil Therapie kan je hier terugvinden.

Kortom, de Dag van de Diëtist is een leuke manier om kennis te maken met een diëtist bij jouw in de buurt en kan je zeker van dienst zijn bij jouw hulpvraag.dietis

Scroll naar boven