Ga naar de inhoud
Home » Boeken » Boeken Therapievormen A » Boeken Acupressuur

Boeken Acupressuur

Welkom op de pagina Boeken Acupressuur. Hier vindt je een zorgvuldig samengestelde selectie van boeken over acupressuur, een eeuwenoude geneeswijze die de kracht van aanraking gebruikt om het lichaam en de geest te helen. Of je nu een beginner bent die de grondbeginselen van acupressuur wilt ontdekken, of een ervaren praktijkbeoefenaar op zoek naar verdieping en verfijning van uw technieken, onze collectie biedt voor ieder wat wils. Duik in de wereld van acupressuur en ontdek hoe u deze krachtige, natuurlijke therapie kunt toepassen voor welzijn en gezondheid.


Acupressuur

Een praktische gids voor een gezondere manier van leven zonder stress

Boeken Acupresuur, cover van het boeke Acupressuur van Carola Bereford-Cooke

Acupressuur wordt overal ter wereld toegepast om spanning te verminderen en de vrije doorstroom van Qi, de vitale energie in het lichaam, te bevorderen. Acupressuur is verwant met acupunctuur: men stimuleert de Qi op cruciale punten van de meridianen die door het lichaam lopen. Bij acupressuur doet men dit door druk uit te oefenen met de handen en niet met naalden. Acupressuur kan ook gemakkelijk zelf thuis toegepast worden. In ‘Acupressuur’ krijgt je aan de hand van duidelijke foto’s en illustraties in kleur stap voor stap instructies voor het vinden van die punten. Je krijgt uitleg over de diverse technieken van masseren en drukken en methoden voor verlichting of genezing van allerlei kwaaltjes en aandoeningen. Het boek is fraai geïllustreerd, deskundig geschreven en gemakkelijk in het gebruik. ‘Acupressuur’ is de ideale introductie tot de wereld van therapie door massage, bij jezelf en bij je partner.

ISBN: 9789024603145
Bindwijze: Hardcover
Taal: Nederlands
Auteur: Carola Beresford-Cooke
Uitgeverij: Vbk Media
Jaar van uitgifte: 1996
Aantal pagina’s: 64


Acupressuur technieken

Een praktische handleiding voor een doelmatige zelfbehandeling met acupressuur bij een groot aantal stoornissen

Het boek “Acupressuur technieken” is een praktische handleiding voor de toepassing van krachtige vingerpressuur op acupunctuurpunten. De richting van de vingerdrukmassage is van zeer groot belang, omdat het acupunctuurmeridiaan-systeem een gerichte stroming heeft. Hoe de verschillende punten in de juiste richting worden gemasseerd is duidelijk aangegeven op de tekeningen die bij elke stoornis voorkomen. Acupressuur is een veilige manier voor het verlichten en lenigen van ongemakken van veel voorkomende problemen die geheel vrij is van neveneffecten.

ISBN: 9789025201203
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Auteur: Julian Kenyon
Uitgeverij: Julian Kenyon
Aantal pagina’s: 159


Acupressuur

Breng de energie in uw lichaam in evenwicht

Breng de energie in jouw lichaam in evenwicht. Acupressuur, een eeuwenoude natuurgeneeswijze, stimuleert de zelfgenezende krachten en herstelt de energiestroom in het lichaam. Op die manier worden gezondheidskwalen bestreden. Dit boek bevat alles wat van belang is met betrekking tot de acupressuurpunten en hun werking, de zelf- en partnerbehandeling en de juiste druktechnieken. Gedetailleerde foto’s en duidelijke omschrijvingen maken het je gemakkelijk om jezelf op zachtzinnige wijze te helpen bij gezondheidsproblemen, zoals migraine, hoofdpijn, rugklachten, bloedsomloopstoornissen, constipatie en vele andere. Bovendien worden er speciale aanwijzingen gegeven voor zwangere vrouwen en kinderen.

ISBN: 9789044704631
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Auteur: Franz (Dr.) Wagner
Uitgeverij: ZNU
Jaar van uitgifte: 2004
Aantal pagina’s: 96


Acupressuur

Een middel tegen allerlei kwalen, van migraine tot slapeloosheid, door het masseren van acupunctuurpunten.

Boeken Acupressuur, cover van het boek acupressuur door Pedro Chan., acupressuur met de vingertoppen.
Kleur is bruin met getekende  acupressuur drukprunten.

ISBN: 9789060843383
Bindwijze: Hardcover
Taal: Nederlands
Auteur: Pedro Chan
Uitgeverij: Tirion Uitgevers


Acupressuur voor beginners

Boeken Acupressuur, cover van acupressuur voor beginners. Een boek van Bob Doto, een afbeelding van een getekende man met op zijn rug de drukpunten zijn afgebeeld in diverse kleuren.

Het volgende boek op onze pagina Boeken Acupressuur is Acupressuur voor beginners.
Met dit vrolijke boekje maak je op een toegankelijke manier kennis met acupressuur, ook wel bekend als Chinese drukpuntmassage. Eerst worden heel praktisch de basisprincipes van acupressuur uitgelegd, en vervolgens de richtlijnen en aanpak. In het tweede deel van het boek worden alle acupressuurpunten uitgebreid toegelicht.
Achter in het boek vind je behandelplannen voor verschillende klachten. De kleurrijke tekeningen, heldere uitleg en handige tips zorgen voor een handzaam en toegankelijk basisboek voor beginners.

ISBN: 9789401304214
Auteur: Bob Doto
Uitgeverij: Gottmer
Jaar van uitgifte: 2019
Afmetingen: 218 x 169 x 18 mm
Bindwijze: Hardback
Taal: Nederlands


Touch for health

Boeken Acupressuur, cover van het boeken Toch for Health van John F. Thie en Matthew Thie. Een blauwe achtergrond met op de voorgrond een hand met de titel Touch for Health er doorheen geschreven.

Touch for Health (TFH) is een compacte en praktische methode, ontwikkeld door John Thie en nu voor iedereen beschikbaar om in de praktijk te brengen. Een complete en praktische gids!
Sinds het verschijnen van de eerste versie van ‘Touch for Health’ van John F. Thie in 1973 heeft deze methode al tientallen miljoenen mensen in meer dan 40 landen geholpen om hun gezondheid in balans te brengen. De methode is gebaseerd op een holistische visie op welzijn en maakt gebruik van effectieve, veilige technieken als massage, aanraking en acupressuur om de spieren te balanceren. Hierdoor komen houding en energie weer in balans.

Deze complete editie van ‘Touch for health’ bevat alle informatie om je de technieken van deze methode eigen te maken. Hiermee kun je je scharen bij de duizenden chiropractors, specialisten op het gebied van complementaire gezondheid, trainers van topsporters en masseurs die Touch for Health wereldwijd gebruiken. Touch for Health is een onmisbare methode gebleken op het gebied van preventieve gezondheid.

ISBN :9789020213997
Bindwijze: Paperback
Verschijningsjaar: 2017
Aantal pagina’s: 362
Afmetingen: 274 x 205 x 27 mm
Gewicht: 1258 gram
Uitgeverij: Uitgeverij AnkhHermes
Editie: 3

Ik Wil Therapie