Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Awakenings – de film

Awakenings – de film

groene bladplanten op zwarte aarde illustratie - Film Awakenings - Ik Wil Therapie - ikwiltherapie.nl

Vier het leven

Awakenings gaat over Dr. Malcolm Sayer, hij krijgt een aanstelling op de neurologische afdeling in het Bronx´s Bainbridge Hospital. Als wetenschapper hield hij zich alleen maar bezig met onderzoeken in laboratoria.

Neuroloog Oliver Sacks schreef zijn ervaringen in 1969 op over comateuze, slaapzieke patiënten en zag zijn boek in 1990 waarheidsgetrouw verfilmd worden.
Oliver Sacks (in deze rolprent Sayers genaamd en gespeeld door Robin Williams) probeert het medicijn L-dopa uit op Leonard (Robert De Niro). Leonard gaat al dertig jaar zonder enige reactie door het leven. Maar dan gebeurd er een wonder, de slapende Leonard wordt wakker en wil het leven gaan inhalen. Maar hoe zit het dan met de bijwerkingen? Wat zijn de gevolgen hiervan?

Het is een film die je een keer gezien moet hebben, Robert de Niro en Robin Williams brengen het thema, pas op dat je niet vergeet om gelukkig te zijn, op een toepasselijke wijze over.

Regie: Penny Marshall
Cast: Robert De Niro, Robin Williams, Julie Kavner, Ruth Nelson, John Heard, Penelope Ann Miller, Alice Drummond, Judith Malina, Barton Heyman, George Martin, Anne Meara, Richard Libertini, Mary Alice, Dexter Gordon, Max von Sydow
Scenario: Steven Zaillian
productie: Lawrence Lasker, Walter F. Parkes
Camera: Miroslav Ondrícek
Muziek: Randy Newman
Montage: Battle Davis, Gerald B. Greenberg
Schrijver: Oliver Sacks
Jaar: 1990
Genres: Drama
Landen: Verenigde Staten

Kijkwijzer

Trailer

Heb je zelf nog een leuke filmtip met een relatie tot de gezondheidszorg of wetenschap? Geef het door via het contactformulier.